Угорщина -

Content section

Угорщина

Ласкаво просимо до Угорщини – країна спокус

Територія країни не сягає навіть 10 тис. км², мовою її більше ніде не говорять, її народні пісні водночас схожі і не схожі на інші – тим не менш, ось уже більше 1100 років живе у центрі Європи угорський народ.

У 896 році язичницькі племена угорців перекочували з Азії до Карпатського басейну й розчинили у собі народності, що тут мешкали – суворі й красиві кочівники зберегли первісну пристрасть до життя, хоч і навчилися європейським манерам.

Недарма кажуть, маленька країна – багато спокус. Угорці як ніхто інший поєднали найбільші здобутки європейської духовної цивілізації із надзвичайною природністю і неприхованим гедонізмом.

Це країна, яка завдяки цілющим термальним джерелам і прозорому повітрю гір ще за часів римських легіонерів і Сулеймана Великого піклується не тільки про дух, але й про тіло…

Країна, в якій кулінарія – не просто спосіб приготування їжі, а справжнє виплекане віками мистецтво. І водночас, країна, яка дарувала світу «Короля вин і вино королів» – Токай.

Згідно стародавній легенді, якщо де-небудь в Угорщині подорожній увіткне в землю дорожню палицю, то звідти потече лікувальна вода. І це не перебільшення: у країні біля 70-80% території, де є лікувальні і термальні води. Подібного на Землі немає більше ніде. У країні близько 60 тис. джерел, 1152 з них з температурою більше 30 градусів.

Тільки у Угорщині знаходиться єдина в Європі печерна лікувальна купальня (р. Мішкольц-Тапольца), а також найвідоміше в Європі озеро Хевіз природного вулканічного походження з гарячою лікувальною водою (33 градусів). І якщо Угорщину називають імперією купалень, то її столицю Будапешт по праву вважають містом купалень. Тут 130 джерел з лікувальною водою, які дають більше 70 млн. літрів води в день з температурою від 24 до 78 градусів. Тому, не дивно, що в Угорщині вода перетворилася на бренд!

Територія країни не сягає навіть 10 тис. км², мовою її більше ніде не говорять, її народні пісні водночас схожі і не схожі на інші – тим не менш, ось уже більше 1100 років живе у центрі Європи угорський народ.

У 896 році язичницькі племена угорців перекочували з Азії до Карпатського басейну й розчинили у собі народності, що тут мешкали – суворі й красиві кочівники зберегли первісну пристрасть до життя, хоч і навчилися європейським манерам.

Недарма кажуть, маленька країна – багато спокус. Угорці як ніхто інший поєднали найбільші здобутки європейської духовної цивілізації із надзвичайною природністю і неприхованим гедонізмом.

Це країна, яка завдяки цілющим термальним джерелам і прозорому повітрю гір ще за часів римських легіонерів і Сулеймана Великого піклується не тільки про дух, але й про тіло…

Країна, в якій кулінарія – не просто спосіб приготування їжі, а справжнє виплекане віками мистецтво. І водночас, країна, яка дарувала світу «Короля вин і вино королів» – Токай.

Згідно стародавній легенді, якщо де-небудь в Угорщині подорожній увіткне в землю дорожню палицю, то звідти потече лікувальна вода. І це не перебільшення: у країні біля 70-80% території, де є лікувальні і термальні води. Подібного на Землі немає більше ніде. У країні близько 60 тис. джерел, 1152 з них з температурою більше 30 градусів.

Тільки у Угорщині знаходиться єдина в Європі печерна лікувальна купальня (р. Мішкольц-Тапольца), а також найвідоміше в Європі озеро Хевіз природного вулканічного походження з гарячою лікувальною водою (33 градусів). І якщо Угорщину називають імперією купалень, то її столицю Будапешт по праву вважають містом купалень. Тут 130 джерел з лікувальною водою, які дають більше 70 млн. літрів води в день з температурою від 24 до 78 градусів. Тому, не дивно, що в Угорщині вода перетворилася на бренд!

Візовий режим

Угорщина є країною Шенгенської угоди. З 21 грудня 2007 р. договірними сторонами Шенгенської угоди є наступні держави:
Австрія, Бельгія, Голландія, Греція, Данія, Естонія, Ісландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швейцарія, Швеція. Громадянам України для в’їзду в Угорщин потрібен діючий (міжнародний) закордонний паспорт, а також дозвіл на в’їзд (віза) чи дозвіл на перебування.

Для короткострокових гостьових поїздок в Угорщину максимум до трьох місяців перебування в кожному півріччі (починаючи з першого в’їзду) Вам потрібна віза категорії С.

Якщо Ви запланували перебування не з туристичною метою максимум на 6 місяців, наприклад, як студент на один семестр, з метою роботи на підприємстві, як артист для виступів в Угощині, дослідник, Вам потрібна віза категорії D+C (національний дозвіл на перебування, комбінований з перебуванням в усій Шенгенській зоні).

З метою перебування, яке триватиме довше, ніж 6 місяців, Вам потрібен дозвіл на перебування.

Заяви на оформлення дозволу на перебування подаються в консульському відділі та направляються для прийняття рішення до компетентної установи угорських внутрішніх органів.

Консульський відділ працює для прийому документів з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 13:00.

Кухня

Національна кухня

Як би ми не переконували себе, що насолода смачною їжею – не головне в житті, в Угорщині про це забудьте!
Угорська кухня є надзвичайно смачною і відома далеко за межами країни. Це одна з найпікантніших і найекзотичніших європейських кухонь. Всі страви в ній є однаково оригінальними і смачними. Більшість із них мають насичений червоний колір, так як найвідоміша угорська приправа – паприка – є основою національної кухні.

Це дуже різноманітна кухня, дуже багата м’ясними стравами. Серед борошняних виробів популярна локшина із сиром, сметаною і шкварками («турош чуса»).

Знайдеться їжа і для вегетаріанців: гарячий сир, смажені печериці, суп з печериць або фруктовий суп.
Обов’язково варто спробувати угорську ковбасу – це кулінарна візитка країни. Практично кожен угорський регіон має власну ковбасу приготовану за особливим рецептом.

В Угорщині немає культури і традиції пивоварення, як, наприклад, у її сусідів Австрії, Чехії і Словаччині, тому її пиво нічим особливим не вирізняється. Натомість країна відома своїми смачними винами і виплеканою від середньовіччя виноробською культурою. Це батьківщина знаменитого токайського вина.

Багато десертів, зокрема випічки, угорці запозичили у австрійської кухні. Тому куштуючи угорську випічку, одразу ж згадується Відень і його ласощі. Відомими є угорський торт «Добош», а також «ретеш» – рулет з тонкого тіста з яблучною, вишневого, маковою та іншою начинкою, бісквітно-шоколадний десерт зі збитими вершками «Шомлойска галушка». Окремо слід сказати про млинці, як готують з сиром, печерицями, горіхами або маком.

В країні за останні роки відкрилося багато ресторанів інших кухонь – азіатської, європейської, середземноморської. Також діє велика кількість закладів фаст-фуду.

Комментарии закрыты.